Ex - Libris Ing. Dott. Gianni Mantero : Semper Sit Io / A. - Acket, Désiré (1905-1987) ([wydawca nieznany], 1975)
Na tle gotyckiej katedry naga kobieta z uniesionymi rękami, obok kolumna, u góry na wstędze napis: Ex - Libris Ing. Dott. Gianni Mantero, u dołu dewiza: Semper Sit Io. Sygnatura artysty A. w obrębie kompozycji.