Brama Katowni - Rolicz, Stanisław (1913-1997). (Gdynia : [nakładem własnym autora], 1945)
Przedstawia Bramę Katowni w Zespole Przedbramia ul. Długiej w Gdańsku.
U dołu kompozycji tytuł, sygnatura autora, miejsce powstania i data.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy; Gdańsk (Polska) -- w sztuce