Ex Libris Julia Mękicka - Wanag, Józef (1921-1987).; Mękicka, Julia (1899-1987). (1985)
Dwie monety greckie i kiść winogron, napis: Ex Libris Julia Mękicka. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.