Zarządzenie / Zarząd Miejski w Gdańsku. (Zarząd Miejski w Gdańsku, 1946)
Właściciele buhajów 10 miesięcznych i starszych oraz posiadacze knurów 6 miesięcznych i starszych są zobowiązani doprowadzić je przed komisję kwalifikacyjną we Wrzeszczu dnia 25 maja 1946 roku.