Gdańsk Wielka Zbrojownia, fragment murów obronnych Głównego Miasta z Basztą Słomianą, w głębi wieże kościoła NMP i Ratusza / fot. K. Jabłoński. - Jabłoński, Krzysztof (1930-2014) (Biuro Wydawniczo-Propagandowe RSW Prasa-Książka-Ruch, 1970)
Przedstawia Targ Węglowy i Wielką Zbrojownię, ok. 1973 r.