[Afisz teatralny. Incipit:] Wieczór baletowy Wykonawcy: Uczniowie Państw. Średniej Szkoły Baletowej w Gdańsku ... ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o wieczorze baletowym 11-12.05.1955 r. w sali Teatru Wielkiego Gdańsk Wrzeszcz. W programie tańce klasyczne, ludowe, dwa obrazy z baletu "Bocianiątko". Muzyka Klebanowa, scenografia Gizela Bachtin i Włodzimierz Padlewski, przy fortepianie Józefina Żarnecka i Jerzy Michalak.