[Afisz. Incipit] W niedzielę, dnia 9 października 1960 r. ... odbędzie się Koncert Chórów dla uczczenia 1000-lecia Państwa Polskiego ... ([wydawca nieznany], 1960)
Afisz z informacją o koncercie z udziałem chórów męskich "Harmonia" z Wejherowa, "Moniuszko" z Gdańska, "Echo" z Tczewa, oraz chóru mieszanego "Lutnia" ze Starogardu. Słowo wstępu prof. Roman Heising.