[Modlitwa] / KG. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia królową, klęczącą i modlącą się przed wiszącym na ścianie dużym krucyfiksem. W lewym górnym rogu kompozycji wielka ozdobna litera P.