Nad złoto droższe skarby Biblioteki Narodowej : album / pod red. Haliny Tchórzewskiej-Kabata ; przy współpr. Macieja Dąbrowskiego ; projekt i realizacja wersji elektronicznej Wojciech Buksowicz, współpr. H. Tchórzewska-Kabata. - Buksowicz, Wojciech (Biblioteka Narodowa, 2003)
105 unikatowych najpiękniejszych obiektów ze zbiorów Biblioteki Narodowej.