Ansicht von Aller Engel bei Danzig Ruine von 1807 - Breysig, Johann Adam (1766-1831). ([Gdańsk, 1807)
Przedstawia widok ruin kościoła Bożych Aniołów w Gdańsku od strony południowej.
W lewym rogu pod kompozycją sygnatura czarnym tuszem w formie monogramu w ligaturze: "JB"; pośrodku napis w ołówku: "Ansicht von Aller Engel bei Danzig Ruine von 1807".
Miejsce powstania na podst. działalności aut. Data na podst. podpisu i działalności aut.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014