Wojna i podbój - Zdanowski, Jerzy (1949- ). (2014)
Wodzostwo i państwo nomadów - s. 60-62. Przywództwo religijne - s. 62-72. Przywództwo wojskowe - s. 72-77.
Tyt. nagł.
Cz. 1: Czynniki państwotwórcze.