Carol Claudius Ex Libris Calmus. - Callmander, Carl Reinhold Constantin (1840-1922) (1899)
W ozdobnej ramie postać mężczyzny w stroju z epoki renesansu, z księgą pod pachą i dużą mandoliną. U góry na wijącej się wstędze napis: MDCCCC Carl Claudius Ex Libris. Pod obramowaniem ryta sygn. aut. Calmus i data 1899.