Der Weg nach Jeschkensthal vom Johannisberge gesehen Helmsauer. - Helmsauer, Carl August (1789-1844) (Verlag der Gerhardschen Buchhandlung, 1825)
Przedstawia drogę do Jaśkowej Doliny w Gdańsku, ujętą ze zbocza Góry Sobótka.