Der Weg nach Jeschkensthal vom Johannisberge gesehen - Helmsauer, Carl August (1789-1844).; Ludwig, Christian Gottlieb (1802-1877).; Lacroix, Joseph; Gerhard, Friedrich (1805- ). (Gdańsk : Verlag der Gerhardschen Buchhandlung, 1825)
Przedstawia drogę do Jaśkowej Doliny w Gdańsku, ujętą ze zbocza Góry Sobótka.
U dołu po lewej pod kompozycją: "Nach der Natur gez. v. C.G. Ludwig", po środku: "Gedr. v. Jos. Lacroi in München", po prawej: "Lith. v. Helmsauer"; poniżej pośrodku: "Der Weg nach Jeschkensthal / vom Johannisberge gesehen / Verlag der Gerhardschen Buchhandlung in Danzig, Heil. Geist. Strasse Nº 755".
Tyt., miejsce wyd., sygn. aut. i wyd. zawarte w podpisie. Data na podst. działalności aut.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014, kat. 32.