Gdańsk. Widok ogólny na pierwszym planie Dwór Bractwa Świętego Jerzego i Złota Brama, w głębi kościół NMPanny i wieża Ratusza Głównego - Kamiński, Krzysztof (1939-2019); Przedsiębiorstwo Upowszechniania Prasy i Książki "Ruch". ([Warszawa] : Biuro Wydawnicze Ruch, 1973)
Przedstawia widok ogólny Gdańska od strony zach., na pierwszym planie Dwór Bractwa św. Jerzego i Złota Brama, ok. 1975 r.
Miejsce wyd. wg działalności wyd., data wg przedstawienia.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Gdańsk (Polska) -- 1945- -- karty pocztowe