Ex Libris Bolesława Przegalińskiego K. Wróblewska. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (1949)
Przedstawia kolumnę Zygmunta i Zamek królewski w Warszawie. Wokoło napis rozdzielony syrenkami: Ex Libris Bolesława Przegalińskiego. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.