Ex Libris Artur Mária Da Mota Miranda : Nas Aguas Cristalinas Quero Aplacare A Minha Sede / F. S. - Saez, Julio Fernandez (1924- ). ([wydawca nieznany], 1959)
Z otwartej książki wypływa strumień wody, z którego pije półnagi mężczyzna, u dołu napis: Ex Libris Artur Mária Da Mota Miranda. U góry na wstędze napis: Nas Aguas Cristalinas Quero Aplacare A Minha Sede. Sygnatura artysty i nr dzieła: 137 w obrębie kompozycji.