Martęska - Jakubowski, Stanisław (1885-1964). ([Kraków], 1930)
Przedstawia Magdalenę Martęską, ksienię ze zgromadzenia Mniszek Zakonu św. Benedykta (benedyktynek) klasztoru w Chełmnie.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Pod polem kompozycji po prawej podpis czerwonym atramentem: Martęska Jakubowski.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Błogosławieni -- Polska; Błogosławieni -- w sztuce