Ex Libris Towarzystwa Przyjać. Nauk W Przemyślu [K . Tchórzewski]. - Tchórzewski, K. (1910)
Uskrzydlony husarz z mieczem wsparty na tarczy z herbem miasta. Po bokach wić atramentu z herbami u góry po lewej - białym orłem, po prawej - czarnym orłem dwugłowym. U dołu ozdobny napis: Ex Libris Towarzystwa Przyjać.[iół] Nauk W Przemyślu.