20 Lat Samorządności Gdańskiej 1990-2010. ([Rada Miasta Gdańska], 2010)
Awers: Na tle panoramy miasta herb Gdańska podtrzymywany przez lwy, niżej na wstędze napis: Nec Temere Nec Timide. U dołu napis: Gdańsk 2010. Rewers: napis; 1990-2010 lat samorządności.