Kapłaństwo powszechne a kapłaństwo ministerialne / Zbigniew Kiernikowski. - Kiernikowski, Zbigniew (1946- ).
Potrzeba kapłaństwa dla pojednania. Droga spełniania się kapłaństwa. Kapłaństwo w Nowym Testamencie. - Kapłaństwo w relacji do Świątyni. - Nowe pojęcie ofiary. - Wypełnienie przymierza obietnicy. - Kapłaństwo ludu Nowego Przymierza. - Na mocy chrztu. - Kapłaństwo hierarchicznie służebne. Urzeczywistnianie się kapłaństwa Jezusa Chrystusa. - Relacja kapłaństwa hierarchicznego i powszechnego. - Błędne pojmowanie kapłaństwa. - Potrzeba właściwej formacji chrześcijańskiej i kapłańskiej.