[Danzig 4. 8. 1920 Recht der alten Befestigung vom Hagelsberg] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok z Góry Gradowwej w kierunku pd.-wsch. Na pierwszym planie grupa młodzieży na placu, w głębi widoczna wieża kościoła Bożego Ciała, 1920 r.