[Danzig 4. 8. 1920 Recht der alten Befestigung vom Hagelsberg] - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok z Góry Gradowwej w kierunku pd.-wsch. Na pierwszym planie grupa młodzieży na placu, w głębi widoczna wieża kościoła Bożego Ciała, 1920 r.
Aut. odb. i miejsce wyd. wg inwentarza PAN BG. Tyt. wg opisu na szklanym negatywie.
Fot. Gd.