[Ekslibris herbowy Johanna Ernsta Schmiedena] - Schmieden, Jan Ernest (1626-1707). ([S.l., 1640)
Dwupolowa tarcza herbowa okolona labrami z akantu. W polu górnym: klucz skrzyżowany pod kątem prostym ze strzałą, z boku sześcioramienna gwiazda. W polu dolnym skrzyżowane dwa klucze między nimi trzy gwiazdy. Nad tarczą hełm otwarty w szlacheckiej koronie, z którego występują dwa skrzydła i stojący między nimi ptak.
Tyt. nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia, data i właśc. na podst. Exlibris Gd. - 1978.
Owalny odcisk płyty.
Exlibris Gd. - 1978