Ex Libris Petras Jakštas - Bagdonavičius, Gerardas (1901-1986).; Jakštas, Petras (1899-1988). ([Miejsce nieznane], 1928)
W podwójnym obramowaniu pomnik żołnierzy litewskich. U dołu napis: Ex Libris Petras Jakštas. Nazwisko artysty i data ryte pod kompozycją.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Litwa -- 1900-1945.