[Stan wojenny 1981] [Robotnicy Stoczni Gdańskiej podczas strajku] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia robotników trzymających się pod ręce, tworzących mur na Bramie nr 2 Stoczni Gdańskiej, 14 grudnia 1981 roku.