Ignorancja : gorący postulat i aktualna kategoria pedagogiki społecznej / Maria Mendel. - Mendel, Maria (1960- ).
Nadzieja i upodmiotawiająca niewiedza, zmieniające się przestrzenie życia i ignorancja.