Satyrykon '91 : przewodnik po wystawie Odrzucone Przez Cenzurę. (Wojewódzki Dom Kultury, 1991)
Katalog z pracami konkursowymi, które w latach 1983-1988 zostały odrzucone przez cenzurę i nie zostały dopuszczone do udziału w ogólnopolskiej konkursowej wystawie rysunku satyrycznego Satyrykon. Autorzy odrzuconych prac: Ryszard Druch, Marek Polański, Piotr Cieśla, Tomislav Ozanić, Wiktor Sosnowski, Piotr Kreft, Ireneusz Parzyszek, Jacek Urbański, Grzegorz Lewandowski, Wiesław Frączyk, Maciej Kostun, Jacek Frankowski, Zbigniew Jujka, Mirosław Hajnos, Grzegorz Kaczmarek, Arkadiusz Wołos, Stane Jagodić, Ratcho Ratchev, Henryk Cebula, Midrah Djordjević, Szczepan Sadurski, Edmund Mańczak, Michał Sroka, Adam Iwaniak, Andrzej Stok, Mieczysław Skalimowski, Zygmunt Pytlik, Mirosław Pieńkowski, Pavel Hlavati, Maciej Kulesza, Adam Piotr Szywała, Tomasz Rzeszutek, Wiktor Bednarczuk, Zbigniew Stokłosa, Maciej Kuszela, Waldemar Frąckiewicz, Lars Erik Hakansson, Krzysztof Raczkowiak.