[Ansicht von Danzig nebst [...] Kasematte vom Hagelsberg bei Neugebauer aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia widok na Gdańsk z Góry Gradowej, na pierwszym planie fortyfikacje na Górze Gradowej (Hagelsberg), 23.05.1922 r.