[Ansicht von Danzig nebst [...] Kasematte vom Hagelsberg bei Neugebauer - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia widok na Gdańsk z Góry Gradowej, na pierwszym planie fortyfikacje na Górze Gradowej (Hagelsberg), 23.05.1922 r.
Aut. odb. i data wg inwentarza PAN BG, tyt. wg opisu na negatywie.
Fot. Gd.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie