Ex Libris Mirosława Olszewskiego / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) ([wydawca nieznany], 1973)
Przedstawia kulę ziemską nakrytą kapeluszem ze skrzydełkami Hermesa, wokoło napis: Ex Libris Mirosława Olszewskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty i data.