Ex Libris Mirosława Olszewskiego - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Olszewski, Mirosław ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1973)
Przedstawia kulę ziemską nakrytą kapeluszem ze skrzydełkami Hermesa, wokoło napis: Ex Libris Mirosława Olszewskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty i data.