Ex - Libris Romualda Erzepkiego / Rudolf Mękicki. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) (1919)
W prostokątnej ramce pośrodku, na tle kwiatków, wśród promieni korona królewska, niżej książki i medalion z polskim Orłem. U dołu napis: Ex - Libris Romualda Erzepkiego. Pod obramowaniem ryte nazwisko artysty, miejsce wykonania i data.