Danzig Frauengasse. Beischlag mit Wasserspeier (Danziger Pamukelskopp). (s.n., 1905)
Przedstawia ul. Mariacką w Gdańku, ujęcie w kierunku Bramy Mariackiej, na pierwszym planie przedproże i rzygacz w kształcie głowy dorsza, ok. 1935 roku.