[Panorama Gdańska od strony kościoła św. Piotra i Pawła] - Kilarski, Maciej (1922-2003). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia panoramę Gdańska od strony kościoła św. Piotra i Pawła z wyróżnieniem korpusu Bazyliki Mariackiej.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania na podstawie treści kompozycji.
Data powstania na podstawie treści kompozycji.
Pod kompozycją, ołówkiem, po prawej podpis: MK.
Keywords: Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce