[Afisz teatralny. Incipit] Fryderyk Schiller - Intryga i miłość / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1953)
Afisz teatralny informujący o premierze, która miała miejsce 20.06.1953 r. w Teatrze Dramatycznym w Gdyni Pl. Grunwaldzki 1. Reżyseria Hugon Moryciński, scenografia Marian Kołodziej.