[Afisz teatralny. Incipit] Fryderyk Schiller - Intryga i miłość - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1953)
Afisz teatralny informujący o premierze, która miała miejsce 20.06.1953 r. w Teatrze Dramatycznym w Gdyni Pl. Grunwaldzki 1. Reżyseria Hugon Moryciński, scenografia Marian Kołodziej.
Keywords: Kołodziej, Marian -- (1921-2009) -- druki ulotne; Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.