Danziger Bowke : Original Danziger Likör (Berlin : Hollerbaum & Schmidt, 1920)
Plakat reklamujący likier gdański Danziger Bowke, którego producentem była gdańska fabryka Julius von Götzen.
Rok wyd. ustalono na podstawie katalogu historycznego GD PAN.
Keywords: Alkohol -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945 -- plakaty; Alkohol -- produkcja i handel -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Plakaty -- Niemcy -- 1900-1945.