Verordnung = Rozporządzenie = Gnwndd'dṣṗ / Brandis. - Brandis, Cordt von (1888-1972) ("Lapin", 1915)
Rozporządzenie szefa Zarządu Etapu 12 armji Cordt'a von Brandis dot. sprzedaży wyrobów tytoniowych w Grodnie i okolicach.