Verordnung = Rozporządzenie = Gnwndd'dṣṗ - Brandis, Cordt von (1888-1972). (Grodno : "Lapin", 1915)
Rozporządzenie szefa Zarządu Etapu 12 armji Cordt'a von Brandis dot. sprzedaży wyrobów tytoniowych w Grodnie i okolicach.
Tekst równol. w jęz. niem., pol. i jidysz.
Keywords: Wojna światowa (1914-1918) -- Europa Wschodnia; Wojna światowa (1914-1918) -- Białoruś -- Grodno; Wojna światowa (1914-1918) -- plakaty