Ex Libris Mark F. Severin / J. L. - Lukavský, Jaroslav (1924-1984) ([wydawca nieznany], 1967)
Naga dziewczyna zasłania rękami oczy mężczyźnie siedzącemu przy stole, na którym rozłożone są rylce, chwiejaki i lupa, przez którą widać napis: Ex Libris, pod wyobrażeniem napis: Mark F. Severin. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.