W Tatrach Słowackich : przewodnik / Július Andráši ; [przekł. z jęz. słowac. Halina Ivaničková]. - Andráši, Július (Sport i Turystyka ; Šport, 1977)
Miejscowości podtarzańskie : Jaworzyna, Ździar, Tatrzańska Kotlina, Tatrzańska Łomnica, Stary Smokowiec, Szczyrbskie Jezioro, Podbańska.