Wirnik do turbiny o mocy 360 MW produkowany w elbląskim Zamechu - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983). (Gdańsk, 1979)
Przedstawia wirnik turbiny w elbląskim ZAMECHu, 1979 rok.
Tytuł na rewersie ręką autora.
Data na rewersie.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Zakłady Mechaniczne "Zamech " im. Karola Świerczewskiego (Elbląg); 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Turbiny; Elbląg (woj. warmińsko-mazurskie)