[Afisz. Incipit:] Zarządzenie. Na mocy przepisów ustawy... zarządzam przymusowe szczepienie przeciw ospie. ([wydawca nieznany], 1950)
Afisz z treścią zarządzenia z 02.09.1950 r. dotyczącego obowiązkowych szczepień.