Karmaniola czyli Od Sasa do Lasa : operetta wielce narodowa w 2 aktach z przypisami historycznymi / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 2019)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 12.10.2019 r. na Dużej Scenie. Reżyseria: Paweł Aigner, libretto: Joanna Kulmowa, muzyka Stanisław Moniuszko.