[Sprzeczka] / KGorski. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia sprzeczkę między rycerzem, dworzaninem i królową. U stóp rycerza rozrzucone róże, dworzanin schyla się ku ziemi po leżącą tam rękawicę, podczas gdy królowa oskarżycielsko wyciąga rękę w stronę obydwu mężczyzn.