Dno morza - Nowacki, Andrzej (1938-1996). ([Kraków (?)] : [nakładem własnym autora], 1967)
Przedstawia dno morza na którym leżą szkielety ludzkie i kadłuby statków. Ponad nimi sylwetka człowieka głową w dół z ręką wyciągniętą w stronę dna.
Pod kompozycją tytuł, technika, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy