Am Troyl. Danzig / Maria Muttray. - Muttray, Maria (18..-19..) (1920)
Widok na Gdańsk ujęty z Przeróbki. Kompozycja jest lustrzanym odbiciem widoku realnie istniejącego w latach 20-tych XX w. (na widoku jest odwrotna kolejność charakterystycznych wież panoramy miasta).