Ex Libris N. K. Lippóczy / Józef Szuszkiewicz. - Szuszkiewicz, Józef (1912-1982) (1958)
Podparty palikiem owocujący krzew winorośli, po bokach w prostokątnych obramowaniach: Lajkonik i choinka. Napis u góry: Ex Libris, na stronicach książki: N. K., półkoliście u dołu: Lippóczy.