[Afisz teatralny] Ożenek : komedia w 5 aktach Mikołaja Gogola w przekładzie / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Afisz teatralny informujący o przedstawieniu 18.11.1949 r. w ramach Festiwalu Sztuk Radzieckich i Rosyjskich, Teatr Wielki w Gdańsku, ul. Rokossowskiego 15. Inscenizacja i reżyseria: Stanisław Kwaskowski, dekoracje: Feliks Krassowski, kierownictwo literackie: Kazimierz Barnaś.